X

NAROČI SE NA BREZPLAČEN PREGLED!

+387 51 230 700

Simić dent DELOVNI ČAS

Ponedeljek - Petek

-

08:00 - 20:00

Sobota

-

09:00 - 13:00

Nedelja

-

Prosti dan

Naslov

-

Vidovdanska 2, Banja Luka

Simić dent KONTAKT

Mob:

+387 65 233 88 (VIBER)

Tel:

+387 51 230 700

Tel:

+387 51 230 701

E-mail:

ordinacija@simicdent.com

Simić dent NAROČI SE NA BREZPLAČEN PREGLED!
Simić dent
Simić dent

KONZERVATIVNO ZOBOZDRAVSTVO IN ENDODONTIJA

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged. It was popularised in the 1960s with the release of Letraset sheets containing Lorem Ipsum passages, and more recently with desktop publishing software like Aldus PageMaker including versions of Lorem Ipsum.

Kompozitne zalivke – Bele zalivke

Bijele plombe odnosno plombe koje imitiraju boju zuba predstavljaju pouzdane materijale na koje možemo da se oslonimo, a da pacijentu pružimo i ljepotu i dugotrajnost. Neprestani rad na usavršavanju i razvoju novih estetskih (bijelih) plombi je gotovo u potpunosti potisnuo iz upotrebe takozvane crne, odnosno amalgamske plombe.Bele zalivke oziroma zalivke, ki posnemajo bravo zob predstavljajo zanesljive materiale, na katere se lahko zanesemo, da pacientu zagotovimo lepoto in trajnost zob. Neprestano izboljševanje in razvoj novih estetskih (belih) zalivk je popolnoma izpodrinil uporabo tako imenovanih črnih ali amalgamskih zalivk.

Kompozitno polnilo (bele zalivke)
Priprava zobne luknje in zalivanje le-te s polnilom, predstavlja eno izmed najpogostejših zobozdravstvenih posegov, razlog za to pa je širjenje kariesa. Postopek najprej zahteva odstranjevanje kariesa z mehanskimi instrumenti, nato pa se pripravljeno luknjo zalije (plombira) z ustreznim polnilom.

Obnova zdravljenih zob s kompozitnimi nadgradnjami

Zdravljen zob je precej manj vitalen kot ostali zobje, zato lahko zlahka poči. Razlog za slabšo vitalnost zoba je pomanjkanje zobnega tkiva, ki je bilo odstranjeno zaradi kariesa ali travme, z odstranitvijo živca pa je motena tudi presnova, zato preostalo tkivo postaja vse bolj krhko.

Trudimo se, da z ustreznimi metodami okrepimo ozdravljen zob in z uporabo estetskih polnil nadomestimo trdo zobno tkivo, ki ga ni več, da bi zobu povrnili njegovo funkcijo in estetski videz.

Endodontski tretma zob (zdravljenje zob)

V kolikor je prišlo do vnetja tkiva v notranjosti zoba (zobni živec) zaradi kariesa, okužbe ali travme, je zob potrebno zdraviti. Običajno je bolečina tista, ki nakazuje, da nekaj ni v redu in pripelje pacienta k zobozdravniku. Zdravljenje zob zahteva predanost zobozdravnikov kot tudi pacienta, saj je potrebnih več obiskov ordinacije.

Politika naše ordinacije je narediti vse, kar je v naši moči, da do obolenja živca ne pride. Če se to vseeno zgodi se trudimo, da zob ohranimo s čim manj obiski in z uporabo sodobnega znanja, materialov in tehnologije skupaj z izkušnjami vodilnih strokovnjakov iz tega področja zobozdravstva.

Ultrazvočno odstranjevanje konkrementa (zobni kamen) in pigmentacije (obarvanosti zob)

Ultrazvočno odstranjevanje konkrementa in pigmentacija sta neboleči metodi, ki jo je potrebno opravljati vsaj enkrat na 6 mesecev. Po tem se opravi poliranje z visoko abrazivno polirno pasto in rotirajočo krtačko, da se upočasni nastanek kamna.

Peskanje zob

Pri profesionalnem čisčenje zob gre za selektivno odstranjevanje mehkih in trdih zobnih oblog ter obarvanosti zob, pri čemer je posebna pozornost usmerjena na tista področja, ki jih pacienti običajno zanemarijo pri čiščenju. Trde zobne obloge (kamen) se odstranjuje z ultrazvočno napravo. Mehke zobne obloge, pigmentacijo, madeže od vina, kave, čaja, cigaret se danes v sodobnem zobozdravstvu odstranjuje s sistemom AIR-FLOW.

 

 Najpogostejše pigmentacije so pri kadilcih in ljudeh, ki pijejo veliko obarvanih napitkov, kot so kava in čaj. Te se zelo težko odstranjujejo s krtačko in klasično ultrazvočno tehniko za odstranjevanje zobnega kamna.

Pojavljajo se kot temno rjave do črne pike na površini zoba, intenzivneje ob zobnih dlesnih in na težko dostopnih mestih za vzdrževanje ustne higiene. Peskanje zob je higienični postopek, ko zobozdravnik z zelo drobnim prahom, ki ne poškoduje zobne sklenine, skupaj z vodo in pod močnimi pritiski očisti zabarvanje zob. Prah je sestavljen iz drobnih delcev kalcijevega karbonata ali natrijevega hidrogenkarbonata dostopnega v nekaj različnih okusih (limona, jagoda...).
Poseg je neboleč, hiter in neškodljiv za pacienta in njegove zobe. Po tem postopku so zobje bolj gladki, sijajni in čistejši, pa tudi bolj beli. V naši ordinaciji ta postopek priporočamo vsem, ki si želijo svežega zadaha.

Odstranjevanje parodontalnih žepov

S stalnim uničevanjem tkiva med zobmi in dlesnijo nastajajo tako imenovani žepi, v katerih se kopiči gnoj in posebna vrsta zobnega kamna. Ti žepi so vzrok za nadaljne propadanje tkiva okoli zoba in lahko med 30 in 40 letom povzročijo njihovo majanje.
Znak, da je bolezen napredovala je ohlapnost in sprememba položaja zob v čeljusti. Zobje se ukrivijo ali razmaknejo. Po nekem času običajno spontano izpadajo, nekatere pa je potrebno tudi odstraniti. Slaba ustna higiena je le eden od dejavnikov, ki povzroči razvijanje parodontalne bolezni.

Parodontalno bolezen lahko preprečimo z redno ustno higieno. Pravilno umivanje zob poteka s kakovostno krtačko v smeri rasti zob in traja vsaj tri minute. Izrednega pomena je tudi redno odstranjevanje zobnega kamna.
Pri zdravljenju parodontalne bolezni je najbolj pomembno, da se odstranijo parodontalni žepi. Njihovo odstranjevanje se izvaja s kirurškimi ali nekirurškimi posegi, v okviru teh posegov se danes uporabljajo umetni kostni vsadki imenovani tudi umetna kost.
Pacienti takšne vrste operacij zelo dobro prenašjo, celo boljše od puljenja zob. Dober rezultat zdravljenja je v veliki meri odvisen tudi od pacienta samega – njegove ustne higiene kot tudi rednih pregledov, s katerimi ohranja rezultat posega.

X

KONTAKTIRAJ NAS

Če imate kakršna koli vprašanja, predloge ali zahteve, nas lahko pokličete prek naše e-pošte.